top of page

Atlas Religieus Erfgoed

ROOSENDAAL

Naast de herontwikkeling van het Charitas klooster zijn we ook betrokken bij een onderzoek naar de geschiedenis van het rijke Roomse verleden van Roosendaal. Om zorgvuldig om te gaan met het religieuze erfgoed van het klooster zijn we opzoek gegaan naar wat de kerken en kloosters precies voor de deze stad hebben betekend en op welke manier congregaties en parochies zich in het verleden – en het heden – met Roosendaal gebonden hebben.

 

Dit onderzoek, in samenwerking met Joell Concept & Design (joell.nl) heeft geleid tot een boekwerk in de vorm van een atlas, waarin de geschiedenis van de kerken en kloosters samengaat met de verhalen van de congregaties en parochies, en waarin de historie van Roosendaal en de verandering van de stad – welke kloosters zijn er ondertussen afgebroken? Wat is ervoor in de plaats gekomen? Wat is er herontwikkeld? – prachtig weergeven wordt in kaart en beeld.

 

De atlas ‘In Loco Dicto Rosendale’ kan gratis opgevraagd worden via het platform leegkomendekerken.nl. Hier vind je ook andere interessante informatie over de herontwikkeling van religieus erfgoed en hoe je dit moet aanpakken.

Capture.JPG
bottom of page